0
0
Subtotal: kr. 0,00

Ingen varer i kurven.

FRI FRAGT VED KØB OVER 250 KR.

0

Din kurv

0
Subtotal: kr. 0,00

Ingen varer i kurven.

Limoncello

Alkohol %: 17 % 

Tilsætningsstoffer: Farve 

Oprindelsesland: Italien

Nyd den kold! 

Fragt: 50 kr.

SPECIFIKATIONER

Torboli Liquore di Limoncello

En af de mest typiske likører man støder på, når man er på ferie i italien er limoncello. Den bliver oftest serveret på restauranterne, når man er færdig med at spise, da italienerne mener at limoncello er godt for fordøjelsen. Det er også lækkert at få skyllet smagsløgene med noget limoncello, der har en skarp,  sur smag og til slut biller smag, efter man har spist et tungt måltid. 

Torbolis limoncello er fremstillet af solbeskinnede citroner, hvor skallen bliver skrællet af. Den frigiver aromaen, som giver limoncelloen sin lækre, friske smag. Man kan også bestemt smage alkoholen i limoncello, hvilket er en af grundene til at den bliver brugt til at skylle maden ned efter man har spist på en restaurant, men det gør også at limoncelloen ikke bliver for sur/sød af citronsmagen, og at den har en kant. 

Det vigtigste i torbolis produkter er at de bliver lavet, så de kan drikkes som de er. For limoncello har det altid været sådan at de drikkes råt, ift. andre likører som banan likør eller kaffe likør, som man blander sammen med kaffe eller kakao. Der har Torboli lavet et produkt der kan drikkes rent i stedet, derfor er limoncello selvfølgelig utrolig delikat, og af højeste kvalitet både når det kommer til smag, men også produktion og råvarer. 

Kan man bruge limoncello til en drink? 

Selvom limoncello er beregnet til at man drikker den rent, kan den faktisk også bruges i en drink. Du kan blot blande prosecco, danskvand og limoncello i en kande og røre det godt rundt. Hæld det i nogle glas og server med et par isterninger, og så har du en Limoncello Spritz, som smager helt formidabelt. Skal du spice den lidt op kan du skære nogle skiver citron og putte i kanden inden du rører rundt, for at forstærke smagen endnu mere af citron. 

Lav limoncello selv

Elsker du at bage, eller kan du godt lide at gå selv med dine egne alkohol projekter, så kan du faktisk selv lave din egen limoncello. Du skal blot bruge: 

  • 8 citroner
  • 1 liter vodka
  • 500 gram sukker
  • 700 ml vand 

Skræl citronerne og sørg for at det kun er det gule skræl du bruger, da det er det der frigiver aromaen til den gode syrlige smag. Derefter tager du skallerne og lægger i et glas, hvor du tilsætter vodkaen, sætter låg på, og lad den stå i 8-14 dage alt efter hvor kraftig du vil have smagen af citron skal være. Du kan smage på den løbende. 

Derefter tager du dit sukker og laver det til sirup på panden sammen med halvdelen af vandet altså 350 ml. Når sukkeret er opløst tager du det af varmen, hælder resten af vandet i og lader det køle helt af. 

Den sirup hælder ud derefter ned i limoncello vandet, eller vodkaen du har lavet med citronskallerne. Citronskallerne skal selvfølgelig filtreres fra vodkaen inden siruppen hældes i. Smag til derefter og vurder om det skal mere sukker i. 

Det er ikke Torbolis limoncello, men det kan være sjovt at eksperimenterer med. 

Så har du limoncello. Smid den i en flaske og læg den på køl.